Üzletünk: Monarchia Vadászbolt 9700 Szombathely, Fő tér 29.  
Telefon: +36 (70) 315-1314   Mobil: +36 (70) 315-1314

FAULHABER őzhívó készlet "XL" 5 db Professional

Faulhaber

A méltán népszerű Faulhaber őzhívó készlet, megújult formatervezésben, immár "hadseregzöldben" - 5 darabos készletben. Kézzel hangolva és tesztelve a tökéletes hangzásért!

Részletek ...

69.900,- Ft
Mennyiség: db
Leírás

Őzhívás: az üzekedés időszaka alatt gyakorolható speciális tudást, felkészültséget igénylő vadászati mód. A vadász az őzek által csak ebben az időszakban hallatott hangjainak élethű utánzásával hívja be a bakot, és amennyiben azt lőhetőnek minősíti, elejti. Évszázados tudást, tapasztalatokat őriz ez a tradicionális vadászati mód, amelyet tanítás során vadászgenerációk adnak át egymásnak. Idős, tapasztalt mesterektől kell eltanulni, sok-sok „füleléssel” és szorgalmas gyakorlással.
A vadászélmények szerzésén kívül ilyenkor lehetőségünk nyílik arra is, hogy olyan rejtett életmódú őzbakokat is alaposan szemügyre vehetünk, amelyeket az év más időszakaiban szinte soha sem láthatunk meg, vagy nem tudunk puskavégre kapni. A július végén kezdődő és mintegy hónapig tartó üzekedési időszak alatt bízvást gyakorolható. A legjobb időszak augusztus első dekádja. Egy területen belül is van időpont eltérés, mert a suta a peteleválás után csak igen rövid ideig veszi fel a bakot, és mindössze ennyi az egész „menyegző”. Szerencsére azonban mindig van eltérő peteérésű jelentkező. A bakok köztudottan szigorú territoriális viselkedése miatt egy-egy bak évente annyi sutát boríthat, amennyi a territóriumában ez idő alatt megfordul, és éppen rajta van a „bolondóra”.

Ebben a klasszikusnak számító öt sípos őzhívó készletben megtaláljuk a suta és a gida hangot, a panaszhangú és a vészsirám sípot.

Suta hang: a „fíííep”- nek hallatszó hang a suta párzási hajlandóságát jelzi, amelyet a territórium tulajdonos őzbak mintegy 300 méterről képes meghallani, és arra befutni. Általában az üzekedés elején és végén eredményes ezzel a hívás. Ha elfoglaltuk a jól kiválasztott hívóhelyünket, mindig szélirányból várjuk a bakot, abba az irányba legyen megfelelő kilövés, mert a bak csak igen ritkán feledkezik meg a kötelező óvatosságról, és a kiváló szaglásáról. Fontos, hogy úgy helyezkedjünk – általában egy fa mögé, vagy más takarásba –, hogy mi láthassuk meg a bakot először és ne fordítva. A tapasztalatlanabbak olykor már az első síphangra jönnek, mint a vihar, a rafináltabbak tesznek egy kört és igyekeznek szél alá kerülni. Igen sokszor előfordul, hogy sikertelennek gondoljuk a hívást, pedig csak annyi történt, hogy a bak szelet kapott, és már rég eloldalgott, vagy riasztva megugrott.
Ha már el is kezdődött az üzekedés szinte periodikusan mindig van egy-egy nap, amikor megmagyarázhatatlan okokból abbamarad az üzekedés, majd újra, hasonló hevességgel indul. Régi vita, hogy elugrott, vagy elhibázott bakot be lehet-e hívni még ugyanabban az idényben, vagy sem? Saját tapasztalataim szerint egy hetet várva tízből három bakhívásra újra beugrott. Ha más vadász számára hívunk, előtte feltétlenül oktassuk ki a vendéget, mert kevesen vannak hozzászokva, hogy 10-15 méterre kell lőni, és ilyen rövidtávon is igen könnyű hibázni.

Panasz hang: a kettős hangzást nyomógomb segítségével, megfelelő gyakorlattal állítjuk elő. A panasz hangot a suta akkor adja, ha már nem veszi fel a bakot, de az tovább erőszakoskodik, nem hagyja békén, hanem hajtja tovább körbe, körbe. A panasz hangra azért reagál hevesen a bak, mert azt gondolja, hogy a territóriumában egy másik őzbak „szemtelenkedik” az őt megillető „eladó lánnyal”.

Vész sirám: az előbbinél mélyebb, öblösebb kettős hang, amit szintén nyomógomb segítségével állítunk elő. Ezt a hangot a suta végső szorultságában adja, amikor a bak durván erőszakoskodik. Hatása és „magyarázata” az előbbihez hasonló. Általában az üzekedés második felében válik be, és inkább az ismert krakéler természetű, erősebb bakok esetében. Sokszor ugyanis – éppen az üzekedés fáradalmai miatt – a gyengébb territoriális bakok nem vállalják a megmérettetést, és „jobb a békesség”- alapon nem reagálnak a vész sirámra.

Gida hang: az egyetlen hang, amelyik tulajdonképpen nem is a baknak szól, hanem a sutának. A suta – amikor a bakkal van – a gidáját elfekteti és csak bizonyos időnként keresi fel. Ezalatt számos veszély fenyegeti a magára maradt pöttyös csöppségeket és ekkor adják a jellegzetes cérnavékony, de síppal kiválóan utánozható hangot. Miután a bak a territóriumán belül féltékenyen őrzi az éppen aktuális sutáját, egy percre sem hagyva el, a gida hangra befut a suta, s nyomában éber őrzője, a bak is. Így adott esetben el is ejthető.
A praxisban azonban számos esetben előfordult már, hogy a bak egyedül, suta nélkül futott be a gidahangra. Sőt, olyan eset is akadt, hogy kóbor kutya, vadorzó, vagy éppen egy jól megtermett vadkan jött be a gidahangra.

Az Altgeiss hangot az üzkedési időszak második felében tudjuk eredményesen használni.

Ajánljuk

Mások ezeket vették
Laksen
Barbour
Leupold
Aimpoint
Baron
Greiner
Falke
Monarchia
Hanwag
Aigle
Sauer
steyr - mannlicher
Le Chameau
Fjallraven
Collonil
Blaser
Victorinox
Böcker
Trezor
Leica
Minox
Browning
Marlin
Hammerli
Norica
Umarex
Graff
Remington
Zeiss
Walther
H & K
Fomei
Luger
Burris
Docter
Hawke
Kahles
Night Force
Steiner
Lenspen
MAK
Savage
Stil Crin
Uncle Mikes
Alfa
Beretta
Wadie
Sellier-Bellot
Elite Force
Krico
Krieghoff
Merkel
Sabatti
Winchester
Marocchi
Fiocchi
Geco
Hornady
Barnes
CCI
Norma
Cheddite
Federal
Jakob Winter
Maxam
RWS
Wolf
Aguila
Holland
kemen
Yukon
Pulsar
Armasight
ATN
Flir
Seek Thermal
Tristar
UOVision
Klever Pfeffer
Bodyguard
Perfecta
ProSecur
Meopta
Olivon
Schmidt & Bender
Swarovski
Diana
Keserű
Swiss Arms
Crosman
Hatsan
Air Arms
Gamo
Kandar
Airmaster
Lider
Retay
Fiskars
Luminox
Olight
Primos
Stoney Point
Barnett
Bignami
Enterprise
Bulls
Herbertz
Horton
Armex
Celestron
Kowa
Argus
Brunton
Fenix
JetBeam
Led Lenser
Night Master
Nitecore
Surifire
Surefire
Puma
Puma Tec
Ballistol
Hoppes
Stil Crin.
Akah
Balsin
Panasonic
Emmebi
Niggeloh
Hagopur
Thermacell
Tracer
Maglite
Nordic
GunMate
Harris
Deben
Bushnell
Zoraki
Nikon
Peltor
Mauser
Ruger
IZS
Bettinsoli
Hubertus
Sordin
Gerber
Weisskirchen
Grubs
Rovince
Delta
Dipol
Bugatti
Walkstool
Lodenhut
Mayser
Rascher
Dr.Hunter
termo
Farm-Land
kamik
.30-06
Optolyth
rizzini
Omegon
Outdoor Edge
Brunox
Deerhunter
Lemigo
cofra
Mepablue
Camminare
Röhm
meindl
Baffin
Lockscmiede
Karesuando
Leatherman
Marttiini
Faulhaber
Hermann Teddy Original
Alpenheat
Night Pearl
Percussion
Esbit
Traser
Waidzeit
Baleno
House f Cheviot
Tweedlove
Alexandre Mareuil
Rottweil
Thermos
infiray
Hikmicro
Haenel
alpina

figyelem!

Ön egy fegyvereket tartalmazó szakmai weboldalt látogatott meg!

Kérem csak akkor látogassa meg weboldalunkat, ha ÖN kifelyezetten ilyen irányú szakmai tartalmakat keres és az IGEN gombra kattintva kijelenti, hogy szakmai érdeklődő, elmúlt 18 éves, és a lapon található információkra szakmai célből van szüksége!

Minden egyéb esetben felkérjük, hogy ne tekintse meg az adott oldalt.

 
Férfi Női Vadászat Engedélymentes fegyverek Ajándék Akciók Blog