Emlékszünk még gyerekkorunk ujj-számoló mondókájára? Ez elment vadászni, Ez meglőtte, Ez hazavitte, Ez megsütötte, Ez az iciri-piciri mind megette.
Részletek ...Sokaknak a vadászat sajnos ott ér véget, hogy – meglőtte. Pedig a hazavitte, megsütötte és mind megette is lehet egy-egy csodálatos epizódja a vadászatnak, amihez persze hozzátartozik a társaság, a beszélgetés és az együtt elköltött reggeli, ebéd vagy vacsora. Közös programokat szervezünk, hogy együtt vadászhassunk. Aztán húst sütünk, vagy bográcsban rotyogó pörköltet kóstolgatunk, s amikor eljön az este és az izzó zsarátnok szikrát lök a sötétségbe, valami nemes itallal koccintunk, a tűz körül ülő vadászok egészségére. Ebben a könyvben – rendhagyó módon – nem a lövéssel van vége a vadásztörténeteknek, hanem a vadászrészként hazavitt vadhús elkészítésével, mert vadászni ugyan lehet egyedül, de barátkozni, beszélgetni, élményt másokkal megosztani, igazán csak terített asztal mellett érdemes. Jókai Mór szerint: Nemcsak abban áll a magyar szakácsművészetnek a titka, hogy egyes ételeket milyen ízlésesen tud előállítani, hanem hogyan tálalja föl egymás után úgy, hogy az elköltött étel valósággal kívánja az utána következőt, s mikor már az ember azt hiszi, hogy egészen jóllakott, akkor hoznak megint valamit, amire azt kell mondani, hogy "de már ebből eszünk!".
Jó szórakozást! Jó étvágyat!
Kérem csak akkor látogassa meg weboldalunkat, ha ÖN kifejezetten ilyen irányú szakmai tartalmakat keres és az IGEN gombra kattintva kijelenti, hogy szakmai érdeklődő, elmúlt 18 éves, és a lapon található információkra szakmai célből van szüksége!
Minden egyéb esetben felkérjük, hogy ne tekintse meg az adott oldalt.