Üzletünk: Monarchia Vadászbolt 9700 Szombathely, Fő tér 29.  
Telefon: +36 (70) 315-1314   Mobil: +36 (70) 315-1314

Ezek a kiegészítők egyetlen vadász hátizsákjából sem hiányozhatnak

legjobbvadaszfelszerelesek.jpg
2023.04.13.

Ezek a kiegészítők egyetlen vadász hátizsákjából sem hiányozhatnak

Egy hivatásos vadásznak jól fel kell szerelkeznie, hiszen soha nem tudhatja, mi vár rá az erdő mélyén. Persze egy profi már az álmából felkeltve is tudja, mire van szüksége a vadászathoz. 

Ha viszont még csak újoncként ismerkedsz ezzel a csodálatos sporttal, akkor érdemes elolvasnod a cikkünket, ahol összegyűjtöttük, mi minden kerüljön a hátizsákba. 

#1 Hátizsák/fegyvertartó

Ha nincs hátizsákod, nem is tudsz mit belepakolni, úgyhogy ez egy nélkülözhetetlen holmi. 

Lehetőleg legyen egy könnyű, strapabíró anyagú hátizsák, ami nem ázik át a szemerkélő esőben és a ködben. Valamint fontos szempont az is, hogy könnyen és gyorsan hozzáférj a felszereléshez (például a golyókhoz) hiszen minden az időzítésen áll vagy bukik. 

Ha már rutinosabb leszel a fegyvertartó mellé érdemes beszerezni egy lőszertartót is - nem is hinnéd, hogy ezzel milyen hatékony, és gyors tudsz lenni, ha beletanulsz majd a használatába. 

#2 Távcső

A lőfegyver mellett talán az egyik legfontosabb felszerelés, amelyre minden valamirevaló vadásznak szüksége van, az a távcső. Ezen nem érdemes spórolni, ugyanis egy jó minőségű messzelátó nagyon sokat segíthet a vadászat során. 

Ha igazán professzionális távcsövet szeretnél köd-és páraállónak kell lennie, hiszen a nedvesség miatt nagyon rosszak lehetnek a látási viszonyok. 

Az extrásabb távcsövekben találhatóak beépített, lézeres távolságmérők is, amik segítik felmérni a terepviszonyokat. 

Keresőtávcsöveinket a linkre kattintva tekintheted meg. 

A legjobb vadászfegyverek

#3 Vadászfegyver 

Egy vadász fegyver nélkül olyan, mint egy úszó láb és karok nélkül. Vadászfegyver természetesen nemcsak lőfegyver lehet, itthon Magyarországon sokan hódolnak az íjjal való vadászatnak is. 

Amennyiben viszont lőfegyvert szeretnél, több különböző típusú puska közül is választhatsz: 

A kiskaliberű puskák az apróvadak és rágcsálók irtására alkalmasak, míg a sörétes és golyós puskák kiválóak a repülő vagy futó vadak elejtésére.

#4 GPS/mobiltelefon

Bármennyire is biztos vagy a helyismeretedben, az erdő bizony tud meglepetéseket okozni: eltévedni pedig valószínűleg te sem szeretnél. Épp ezért mindenképp legyen nálad egy feltöltött mobiltelefon és/vagy egy műholdas GPS arra az esetre, ha elmenne a térerő és letérnél az ösvényről. 

#5 Zseblámpa és/vagy fejlámpa

A másik fontos felszerelés egy zseb-, és/vagy fejlámpa, hiszen a vadászat gyakran hajnalban, vagy szürkületkor folyik. Amennyiben még napfelkelte előtt indulsz vadászni, és egész nap terepen vagy, akkor valószínűleg csak sötétben érsz haza, így mindenképp jó, ha van nálad legalább egy fejlámpa. 

Egy fejlámpával egyszerűbben tudsz tájékozódni a térképen, a sötétben is felismered majd a nyomokat, ráadásul mindkét kezedet szabadon használhatod a vadászat során.

#6 Hívó síp

Egy hívósíp minden valamirevaló vadász repertoárjában szerepel. Attól függően, hogy mire szeretnél lőni, választhatsz: 

  • róka- és sakálhívó sípot, 

  • egércincogó és nyúlsíró sípot, 

  • őzhívó sípot, 

  • vaddisznóhívót, 

  • valamint különféle szárnyasok (szajkó, szalonka, liba, szarka varjú satöbbi) hívóját is. 

Ezeket persze tudni kell haszálni is, de minden bizonnyal lesz egy olyan tapasztalt vadász a közeledben, aki meg tudja mutatni ezek fortélyait. 

A vadhívó sípjainkat a linkre kattintva tekintheted meg.

Vadászkések

#7 Vadászkés/bicska

Nem bicskanyitogató a kijelentés, hogy szükséged lesz egy bicskára, vadászkésre. Egy svájci bicska azért jó, mert minden szükséges dolog megtalálható rajta, ami egy vadásznak, túrázónak elkelkelhet. Viszont jó opció, kiegészítő egy vadászkés is. 

Léteznek már ugyanis olyan prémium vadászati kések, amikkel egyszerűen irthatod a bózotot is. 

+1 Egyebek

A vadászat bizony igénybe veszi az ember szervezetét, épp ezért szükséged lesz egy fehérje-és szénthidrátdús ételre, ami feltölti a raktárakat. Ilyen ételek a tejtermékek, például a sajtok, valamint a szárnyasokból készült húsok, a tojás és a hal. Köretként ajánlott rizs, vagy valamilyen kovászos, esetleg teljes kiőrlésű kenyér is. 

Mielőtt belépnél a vadászterületre, távolítsd el az alufóliát vagy más, zörgős zacskót, ezek ugyanis megriaszthatják a vadakat. Egyszerűbb, ha éthordóban viszed magaddal a kaját. 

Fontos a folyadékpótlás is: kulacsban vagy termosztátban vigyél magaddal teát és legalább másfél, két liter vizet. És még egy fontos dolog: mindig legyen nálad szemeteszsák. Soha ne szemetelj az erdőkben, hiszen nekünk vadászoknak, ahogy a vadaknak is, ez az élettere. Épp az a dolgunk, hogy megtisztítsuk az erdőket a szeméttől. 

Sajnos rengeteg vadászattal kapcsolatos baleset történik hazánkban is, épp ezért fontos, hogy erre felkészülj. A sérülések, esések, harapások és más, egyéb balesetek esetében jó szolgálatot tehet egy elsősegélynyújtó csomag.

Ezzel segíthetsz magadon vagy a vadásztársadon mindaddig, amíg meg nem érkezik a szakszerű segítség. 

Összefoglalás

Egy vadászfelszerelés persze nem állandó: az benne a szép, hogy évszakról évszakra minden változik. Épp ezért előfordulhat, hogy egyszer szúnyog-és a kullancsriasztóra lesz szükséged, máskor pedig esőkabátra. 

Ne félj tanácsot kérni az idősebb vadásztársaidtól, akik segítenek majd abban, hogy mit szükséges elpakolnod egy-egy alkalomra, és mi az, amit nyugodtan otthon hagyhatsz. 

Egyébként írtunk egy cikket arról is, hogy milyen öltözéket érdemes viselned az őszi-téli idényben, újoncként ez is hasznos lehet.

 

figyelem!

Ön egy fegyvereket tartalmazó szakmai weboldalt látogatott meg!

Kérem csak akkor látogassa meg weboldalunkat, ha ÖN kifelyezetten ilyen irányú szakmai tartalmakat keres és az IGEN gombra kattintva kijelenti, hogy szakmai érdeklődő, elmúlt 18 éves, és a lapon található információkra szakmai célből van szüksége!

Minden egyéb esetben felkérjük, hogy ne tekintse meg az adott oldalt.

 
Férfi Női Vadászat Engedélymentes fegyverek Ajándék Akciók Blog